Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.6.2005, Martin Kuchař, recenze
Zajímají vás WiFi technologie a novinky v této oblasti? Před nedávnem se rodina HWAP u Linksys rozrostla o dalšího člena. Je jím WRT54GX, který díky své nové technologii SRX a MIMO slibuje další nárůst rychlosti a větší pokrytí signálem. Aby však vše mohlo být patřičně otestováno, bylo potřeba požít klienta, který tyto technologie podporuje taktéž a tím je právě PCMCIA karta WPC54GX. V článku se s těmito novými členy velké rodiny seznámíme podrobněji a ukážeme si, jak se chovají v praxi.
thorazgard | 6.10.200714:45
na značku linksys nedam dopustit. modely WRT54GS byly pouzitelne jen do zevize 4. revize 5 a vys jsou postaveny na jinem OS kvuli uspore veliskosti ram a flash pameti. Puvodne tam byl linux ... a proto kupovat jedine modely WRT54GL to L znaci linux. Ja osobne techto krabicek mam na siti nasazeno cca 25 ks s firmware openwrt. Propustnost max cca 2,2 MB­/s coz je cca 16 Mbps +neco na vzdalenost 400m s externima antenama a na strane klienta signal cca ­-65 dB coz je minimum pro maximalni rychlost techto zarizeni. Cim vic klientskych zarizeni pripojenych tak celkova suma propustnosti klesa a kdyz tam tecou torrenty a podobne brajgly tak jeste hur. Nepocitam ruseni atd. Jediny problem ktery s temito zarizenimi je ze kdyz poklesne napeti v siti tak se seknou nestava se to u nas tak casto jen cca 6x do roka. Ale za to muze jen čez
Odpovědět0  0
Karel Neugebauer jr. | 21.9.20079:08
Pěkný úvod do článku o firmě LINKSYS. Taky jsem ve firmě bral jen LINKSYS, jenže po té co posledních 8ks WRT54GS ver. 5­-7 se dennodeně zasekávalo ­(i všechny poté reklamované, do té doby než vrátili peníze nebo vyměnili za jiný kus ­- což 1ks reklamace=měsíc­) tak už LINKSYS nechci ani vidět. Bohužel nepořešil jsem to ani s podporou ­(vícenásobně­), kde mi tvrdili že nic takového není možné a že mám asi smůlu. Od té doby používám D­-LINK a jen se modlím aby se to taky neopakovalo. Tolik ke kvalitě.
Odpovědět0  0
neph04 (31) | 30.6.200515:21
Co vsechno kvuli nam museji redaktori vytrpet :­)­)

"Aby však vše mohlo být patřičně otestováno, bylo potřeba požít klienta, který tyto technologie...­" :­-­)­)

Fotka pozivani klienta by nebyla??? ;­)­)­)
Je to malinkej nezajimavej preklep na skvelym serveru...ale me zvedl naladu ;­)
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 30.6.200510:56
no kde je ten slubeny test GF7800GTX?!? :­) Pozeram nedockavo kazdy den, ze dnes to uz urcite bude a staale nic. nic nic nic. :­)­) Martin kedy uz bude ten slubeny test??? :D
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 30.6.200522:07
Musim rict, ze tentorat jsme se pustili jinou cestou. Test sice bude na SH trochu pozdeji, ale na druhou stranu si nedovolime uvest recenzi, ktera obsahuje 4 obycejne hry jako se stalo u konkurence, kde chybi i nektere dulezite body testovani. Proto bude recenze az pristi tyden, ale zase bude mnohem detailnejsi. Nebude chybet ani srovnani prehravani HD Videa, coz v dnesni dobe zacina byt stale aktualnejsi. Takze ano, konkurence jiz ma na svych webech testy, ale co se tyka treba PCt, tak to bylo delano hodne horkou jehlou, cemuz se snazime vyhnout. Budte proto trpelivi, dekuji.
PS: nebude ani chybet porovnani dvou 7800 a dvou 6800
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 30.6.200522:12
Ani nemluve o tom, ze nekteri si dovoli udelat recenzi srovnavajici 7800GTX s Radeon X800....to je jako srovnavat novy Focus se starou Octavkou, i kdyz uz je davno na svete ta nova.
Odpovědět0  0
void | 30.6.20059:20
Ještě jsem ani nečetl článek a už musím psát komentář. Ta první věta je fakt kouzelná :­-­) :­"Před nedávnem se rodina HWAP u Linksys rozrostla o dalšího člena. Je jím WRT54GX, který díky své nové technologii SRX a MIMO slibuje další nárůst rychlosti a větší pokrytí signálem.­" Zrovna jsem chtěl čerpat nové info o APointech když přišla kolegyně se slovy: ­"Co to čteš pěknýho?­" a odslabikovala ty první dvě věty. Ten pohled stál zato!!! Lol, ta se na mě podívala jako na woodoo šamana, zakroutila hlavou a šla. :­-­) Schválně, kdo na první pohled nepoznal z perexu o co jde?
Odpovědět0  0
univerzal_shw1 (90) | 30.6.20059:23
mno ja teda opravdu nevim co je na tom tak komickeho ­- ja jsem si tam niceho podivneho nevsiml...
Odpovědět0  0
void | 30.6.20059:33
A o to právě jde.. V tom perexu kromě zkratky HWAP nic neidentifikuje, o čem se píše. Mě nejdřív taky nebylo jasný, proč se tak ksichtí, a pak mi došlo, že jí to muselo připadat jako marťanština. Víš?
Odpovědět0  0
Martin Kuchař (28) | 30.6.200510:29
jo takhle ­- to me ani nenapadlo :­-­) beru to jakou samozrejmost :­-­) mno je pravda ze pro cloveka ktery nevi co to je HWAP si asi mysli ze nejaka roboti rodinka Linksys ma dalsi detatko WRT54GX :­-D taky bych s etak chtel jmenovat :­-D
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.